Ventilatie

Ventileren van uw ruimtes is zeer belangrijk. Het zorgt voor voldoende verse lucht, wat bijdraagt tot uw gezondheid en uw goed gevoel. In de wereld van ventilatie is er veel te bespreken. Er zijn onder meer systemen die enkel vuile lucht afzuigen naar buiten toe, maar er zijn ook systemen die werken met warmterecuperatie. Er zijn tal van mogelijkheden, maar een ding is zeker. Een mens voelt zich beter in een gezond klimaat.

Waarom ventilatie?

Sinds enkele jaren zijn we al onze woningen heel goed aan het isoleren. Hierdoor verliezen we geen warmte die naar buiten gaat, maar het effect is ook dat we hierdoor geen verse lucht naar binnen krigen. Daarom is het aan te raden een ventilatiesysteem te installeren zodat u voldoende verse lucht in uw woning krijgt.

ventilatie-compressor
SYSTEEM C
Een ventilator zuigt vuile of bezoedelde lucht uit uw woning naar buiten. Verse lucht stroomt naar binnen dankzij roosters die op uw ramen voorzien zijn. Deze toevoerroosters komen voor in alle ‘droge’ ruimtes zoals uw living, slaapkamer of bureau. In de ‘natte’ ruimtes zoals een toilet, keuken,badkamer of wasplaats wordt de luchtafvoer voorzien.


SAMENVATTING
Dit systeem is een stuk goedkoper en u zal ook genoeg verse lucht hebben. Het nadeel hiervan is dat u ook in de winter al uw warmte van in de woning naar buiten afblaast.
SYSTEEM C+
Het grote voordeel bij een systeem C plus is dat het vraaggestuurd werkt. Met behulp van CO2- en vochtsensoren, die de luchtkwaliteit meten, past het systeem zich aan naargelang de situatie. Heb je bezoek en zijn er veel mensen in huis? Dan zal de lucht sneller “vervuilen” en moet de ventilatie harder werken om vuile lucht naar buiten te sturen.


SAMENVATTING
vraaggestuurd ventileren voert enkel lucht af wanneer het echt nodig is. Door de betere controle van de luchtafvoer wordt meer gekozen voor een systeem C plus. Wel ligt de prijs hoger dan een normaal type C door de toegevoegde sensoren en automatisering.
SYSTEEM D
Bij een ventilatiesysteem D, ook bekend als balansventilatie, verloopt zowel de aan- als afvoer mechanisch via een netwerk van ventilatiekanalen en ventilatoren. Die bevinden zich in het dak of de muur. De afgevoerde lucht warmt de aangevoerde (koude) lucht op dankzij een warmtewisselaar. Zoiets heet in één woord warmterecuperatie.


SAMENVATTING
Omdat je aan warmterecuperatie doet zal je met dit systeem weinig verbruik hebben. Een systeem D is zeker aan te raden in de goed geïsoleerde woningen of passieve woningen. Dit systeem is duurder in aankoop of een systeem C
Previous
Next

SERvice & onderhoud

Uw installatie goed laten onderhouden is zeer belangrijk. Het zorgt voor een betere werking, langere levensduur en een lagere energiefactuur van uw installatie. Storingen kunnen vaak vermeden worden en u bent altijd op de hoogte in welke staat uw installatie zich bevindt.

CONTACTEER ONS

Interesse? Contacteer ons dan nu voor een afspraak en uw vrijblijvende offerte. Wij zullen u te woord staan voor al uw vragen. Ook voor telefonisch advies kan u bij ons terecht.

Hebt u een dringende vraag? Bel ons gerust op.

0476 73 90 22